*Nettavisen* Nyheter.

Flere tusen fortsatt uten strøm

Fortsatt er flere tusen mennesker uten strøm på Østlandet. Noen må belage seg på at strømmen ikke er tilbake før utpå mandagen.

Viken Nett har fortsatt store problemer på Romerike, der særlig kommunene Nes, Eidsvoll, Ullensaker og Hurdal er hardt rammet.

- Vi har nå mellom 4.000-5.000 strømløse kunder. Vi har satt inn store styrker som er i ferd med å gjenopprette strømforsyningen, opplyser informasjonssjef Morten Schau i Viken Nett til NTB søndag morgen.

Må vente til mandag
Også husholdninger i Nittedal, Bærum, Rælingen og på Klemetsrud i Oslo er uten strøm. Og det er fortsatt vanskelig å anslå når kundene får strømmen tilbake.

- Det er vanskelig å oppgi eksakte tall. Vi har konsentrert oss om å rette feilene på høyspentnettet, og når dette er på plass, oppstår det igjen feil på lavspentnetter. Med alle forbehold tror jeg det kan gå litt utpå mandag før alle har fått tilbake strømmen, sier Schau.

Også i Hedmark og Oppland er det fortsatt flere tusen som sitter i kalde og strømløse hjem og venter tålmodig.

- Vi har fortsatt cirka 3.000 husstander uten strøm, og vi bruker tre helikoptere i feilsøkingen for å gjøre arbeidet lettere., opplyser informasjonskonsulent Ragnhild Børresen i Eidsiva Energi til NTB.

Byer og tettsteder først
Byer og tettsteder fikk strømmen tilbake ganske fort på lørdag, slik at de feilene som gjenstår er spredt utover ti kommuner.

- De fleste abonnentene i Sør-Odal kommune har fått strømmen tilbake, sier Børresen.

Store deler av Østfold var uten strøm lørdag, og Østfold Energi jobber på spreng med feilretting, men har ikke nøyaktige tall å komme med søndag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.