*Nettavisen* Nyheter.

Flere ulykker skapte påskekø

Én person mistet livet da en personbil kolliderte med en turbuss på E16 mellom Aurland og Flåm i Sogn og Fjordane fredag ettermiddag. Seks personer ble skadd i to andre ulykker.

02.04.04 22:39

I tillegg ble én person som var passasjer i bilen lettere skadd i ulykken, som skjedde klokka 15.30, opplyser operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

I grøfta
Også på Østlandet skapte en trafikkulykke problemer i påsketrafikken. Et ektepar og et barn ble skadd i en utforkjøring på E6 ved Strandlykkja i Stange kommune fredag ettermiddag.

- En bil med tre personer i skjente plutselig over i motgående kjørefelt, kjørte gjennom autovernet og havnet deretter i grøfta. Et ektepar og et lite barn er skadd, men det skal ikke være snakk om livstruende skader, sier operasjonsleder Geir Bekkedal i Hedmark politidistrikt til NTB.

Sjåføren har forklart til politiet at han hadde følt seg trøtt og sliten, og at han lette etter et sted han kunne stoppe slik at de kunne bytte sjåfør. Før de kom så langt, skjedde altså utforkjøringen

De tre skadde er ifølge politiet brakt til Ullevål universitetssykehus i ambulanse.

Det oppsto lange køer av påsketrafikanter på E6 etter at utforkjøringen skjedde like over klokken 16, og det var en tid manuell dirigering forbi ulykkesstedet.

Frontkolliderte
På E136 ved Lesjaskog i Oppland ble tre personer skadd da to biler kolliderte fredag kveld.

Ulykken skjedde da en bil kom over i motgående kjørefelt og traff en annen bil, opplyser operasjonsleder Knut Westby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Skadeomfanget for de tre er ikke kjent. Politiet ble varslet om ulykken klokka 18.20.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.