RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere unge jenter i rusmiljøet

Foto: politiet
Flere mindreårige jenter oppsøker det sentrale rusmiljøet i Oslo. I sommer ble det registrert en økning på hele 34 prosent i forhold til året før.

I fellesferien i år dukket det hver dag i snitt opp to nye mindreårige jenter i Oslos rusmiljø. Det viser en ny rapport utarbeidet av politiet, Rusmiddeletaten, Uteseksjonen og Barnevernsvakten, melder NRK.

- Området vi skal dekke er nå svært stort, og vi blir dermed mindre synlige, sier kriminolog og miljøterapeut Herdis Dugstad.

Nylig var hun med da Uteseksjonen fant en femten år gammel jente sovende i et portrom Skippergata. I løpet av natten hadde hun brukt heorin og solgt kroppen sin.

- Det er lettere for et barn å oppsøke en selger i Skippergaten, bli med inn i et portrom for å foreta handelen, og deretter forsvinne usett inn i menneskemassen som en hvilken som helst annen handlende på Karl Johan, sier Dugstad til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere