RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere unge klarer ikke å betale regningene

Foto: Johannessen, Sara (Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nesten 40.000 unge nordmenn pådro seg betalingsanmerkninger for til sammen flere hundre millioner kroner i 2008.

Oslo (NTB): - For ungdom er det særlig viktig å få gjort opp og slettet betalingsanmerkningene. Unge i denne aldersgruppen har kanskje allerede vanskelig for å få lån ut fra ordinære vurderinger, og da er det i hvert fall viktig at de ikke har betalingsanmerkninger i tillegg, sier Arve Paulsen, informasjonssjef i inkassoselskapet Lindorff til Aftenposten.

Økt med 5000
Fram til oktober i fjor var det 38.707 personer mellom 18 og 29 år med betalingsanmerkninger i statistikken til selskapet Experian, som leverer kredittinformasjon. Antallet hadde økt med nesten 5000 sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

- Dessverre ser vi at ungdom har fått større gjeld enn de greier å behandle. Etter en tid med liberal utlånspraksis fra banker og kredittinstitusjoner, har dette blitt et problem, sier Jorge Jensen, underdirektør i Forbrukerrådet.

Rådgivning
I et forsøk på å ta tak i problemet har Meland kommune nord for Bergen startet et gjeldsrådgivningsprosjekt spesielt rettet mot ungdom. Namsmannen, sosialtjenesten og skolen står i fellesskap for undervisningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere