Flere utenlandske dykkere dør i Norge

Et flertall av dykkerne som omkommer i Norge, er turister fra andre land. Tendensen er økende, noe som bekymrer Norges Dykkerforbund.

I fjor mistet tre norske og fire utenlandske dykkere livet. Statistikk fra Norges Dykkerforbund viser at det har vært økning i antall omkomne utenlandske dykkere på besøk i Norge.

- Det er et tema blant norske dykkere og det bekymrer oss. Statistikken viser at det er flere utlendinger som forulykker enn nordmenn. Vi har cirka 5,5 dødsfall i året. Men det er en uheldig utvikling at det er flere og flere utlendinger som er involvert. Siden 2008 har seks dansker omkommet under dykking i Norge, sier president Sigurd Paulsen i Norges Dykkerforbund til Fædrelandsvennen.

Formann Jesper Risløv i Dansk Sportsdykker Forbund er også bekymret for utviklingen. Risløv og Paulsen tror at det er viktig å kunne bidra med mer lokal kunnskap til dykkere som kommer på besøk, og Paulsen opplyser at de nordiske dykkerklubbene samarbeider og har økt kravene for å få dykkersertifikat.

- Vi har etablert en nordisk standard for hvor mange dykk en nybegynner skal ha før en får sertifikat. I Syden er det for eksempel nok med fire dykk i sjøen. I Norden har vi økt kravet til seks dykk, sier Paulsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.