*Nettavisen* Nyheter.

Flesland-terror var dum spøk

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Bombehundene fant ingen bombe i SAS-flyet på Flesland. - Dette kan bli dyrt for 56-åringen, sier politiet

14.05.07 15:00

(iBergen.no) :Flyet til København ble tømt og isolert på Bergen Lufthavn Flesland i morges, etter at en 56 år gammel kroatisk mann ved ombordstigningen påstod overfor de ansatte i gaten at han var terrorist. Kapteinen fikk mannen fjernet fra flyet, og bombehunder ble tilkalt fra Oslo for å gjennomsøke SAS-maskinen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Nå viser det seg at terrorfrykten til alt hell var grunnløs.

– Hundene kom fra Oslo klokken 11.15, og litt over klokken tolv var de ferdige med søket i flyet. De fant ingenting, så nå puster vi lettet ut her oppe, sier politioverbetjent Geir Duesund ved Fana politistasjon til iBergen.no.

– Antakelig har bemerkningen vært ment som en dum spøk, sier Duesund.

Den kroatiske mannen er nå satt fri. Foreløpig har ikke politiet konkludert med at 56-åringen har gjort noe straffbart, og mannen slipper dermed bot. Men spøken kan likevel koste mannen dyrt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

– Jeg vil tro at det kan bli aktuelt med et erstatningskrav mot mannen, for kostnadene dette påførte både SAS, oss og resten av samfunnet, sier Duesund.

SAS-flyet har nå returnert til Kastrup for å plukke opp passasjerer til Bergen. Reisende med morgenflyet til Danmark ble booket om til andre flyavganger.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.