RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følg Guinness-forsøket på TV 2 Nettavisen

Foto: Kjetil Mæland/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
København – Oslo på seks timer i åpen båt: Klokken 07.00 fredag morgen ga danskene Jan Jørgensen og Jens Erik Eriksen gass utenfor Dyna fyr i Oslofjorden. Før klokken 13.00 må de være i København for å slå den norske Guinness-rekorden. Følg gutta og se video.

Med en blikkstille fjord foran seg startet danskene Jan Jørgensen og Jens Erik Eriksen rekordforsøket fredag morgen. Klokken 12.30 fredag må de være framme i København for å slå rekorden.

På under seks timer skal de kjøre de 490 kilometerne over Kattegat. Båten, en 8,5 meter lang RIB har to 225 hestekrefters motorer som gir " Skorpionen" en toppfart på 118 km/t i timen, eller 63 knop. Klarer de tiden suser de rett inn i Guinness rekordbok og sender nordmennene Lars Narverud og Thomas Guttormsen ut.

Den gamle rekorden

I 1998 kjørte nordmennene den samme distansen på 6 timer og 20 minutter i en lignende båt.

Danskene skal ha alle muligheter til å slå denne tiden. For det første måtte nordmennene stoppe fordi boltene som holdt fast motorene ble slått i stykker. For det andre fant ikke Narverud og Guttormsen innfarten til Nyhavn med en gang.

- Lykke til

- Vi får litt medvind ut fra norskekysten, så skal vinden snu litt når vi nærmer oss Danmark. Vi satser på at vi har kommet et godt stykke når det skjer, sier Jens Erik Eriksen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg ønsker dem lykke til. Vår tid bør det absolutt være mulig å slå. Hvis de slår rekorden vår, vil vi ta den tilbake i vår egen båt neste år, sier Lars Narverud til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere