RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følg Magnus direkte nå

Sist oppdatert:
Magnus Carlsen (13) klarte remis i 1. ekstraspill i sjakk-VM, og akkurat nå prøver han å vinne det avgjørende partiet med hvit. Følg partiet direkte her.

Her kan du følge Magnus direkte

2. ekstraspill: Magnus spiller nok en gang det såkalte Trompowsky-angrepet med hvit, en litt åpningsvalg som både han og treneren Simen Agdestein har hatt suksess med tidligere.

Dette er selvsagt Aronian klar over, men etter 10 trekk virker det som Magnus har fått opp en lovende stilling.

Hvis også partiet som nå pågår, blir remis, skal det spilles to partier der begge bare har fem minutter på å gjøre seg ferdig. Bruker spilleren opp tiden, har han ubønnhørlig tapt.

Dette borger selvsagt for tilfeldigheter. For Magnus, som på papiret er den svakeste av de to, kan det være en fordel. På den annen side er det veldig lett å gjøre feil, og Lev Aronian har mer rutine.

Aronian, som er rangert som nr 51 i verden, er også en meget respektert hurtigsjakkspiller. Armeneren henviste blant annet verdensener Garry Kasparov til 2. plass i kvalifiseringen til Reykjavik Rapid tidligere i år, der Magnus Carlsen også deltok. Magnus ble slått ut av nettopp Kasparov.

Fra 1. ekstraspill: På dette høye nivået sammenliknes ofte fordelen med å ha hvit med serven i tennis. Dermed var det remis - eller uavgjort - akkurat det Magnus var ute etter.

13-åringen fra Lommedalen i Bærum søkte de enkle, sikre løsningene, og Aronian fant aldri ut av hans solide forsvarsspill. På slutten var Magnus Carlsen like godt på nippet til å vinne.

Bakgrunn: VM-turneringen spilles i Tripoli i Libya fra 18. juni til 13. juli. 128 spillere deltar, og premiepotten er på hele 10 millioner kroner.

Magnus Carlsen er rangert som nummer 274 i verden. Det purunge talentet er første nordmann på rundt 20 år som slipper gjennom nåløyet til VM-sluttspillet.

Går det norske håpet videre til runde 2, kan han stikke 70.000 norske kroner i lommen. Han er allerede sikret 42.000.

Her kan du spille gjennom det tredje partiet

Her kan spille gjennom det andre partiet.
Magnus spiller altså med svart.

Her kan du spille gjennom Carlsen og Aronians første parti.
Her er Magnus hvit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere