RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannen ringte politiet lørdag morgen. Søndag ble det igangsatt leteaksjon


Politiet i Brumunddal holdt mandag pressekonferanse om den forsvunnede Janne Jemtland.
Politiet i Brumunddal holdt mandag pressekonferanse om den forsvunnede Janne Jemtland. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Savnedes samboer kritisk til at politiet ikke reagerte tidligere.

Den første meldingen til politiet lørdag 30. januar om at Janne Jemtland  var savnet fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre førte ikke til at politiet slo full alarm. 36-åringens samboer har stilt spørsmål ved dette. Først etter den andre telefonen tok politiet affære.

- Det ble ikke vurdert som akutt eller bekymringsfullt og derfor ble det ikke satt i gang noen leteaksjon, sier lensmann Terje Krogstad om den første telefonen de fikk.

På pressekonferansen mandag fikk politiet spørsmål om de burde ha reagert tidligere:

Den savnede Janne Jemtland (36).

- Vi har selv tatt en gjennomgang på dette, og bestemte tidlig at vi sikret politiets lydlogg og la den inn som et dokument i saken, svarte politiadvokat André Lillehovde van der Eyden.

Janne Jemtland har fortsatt status som savnet, og det er heller ingen mistenkte eller siktet i saken, sa politiet på pressekonferansen.

Sivilforsvaret, hunder og polititjenestemenn har deltatt i søk i nærheten av stedet der det er funnet blodspor i veikanten, men det er ikke gjort funn, opplyste politiet.

- Noe har tilstøtt Janne Jemtland, og vårt mål er å finne ut hva det er, sa politiet på pressekonferansen.

Politioverbetjent Trond Blikstad opplyste at det har kommet inn mange tips i saken og at politiet vil gjennomgå alle. Det er imidlertid så langt kommet svært få tips om savnedes bevegelser i det aktuelle tidsrommet.

Det er særlig tidsrommet fra klokka 0200 til utpå morgenen 29. desember politiet er interessert. Det ble fanget opp et signal fra savnedes mobil klokka 05.50 samme morgen.

36-åringen forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Hun forsvant etter at hun hadde kommet hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Lørdag 30. desember kontaktet mannen hennes politiet. Operatøren skal ikke ha oppfattet bekymringen som alvorlig, og det ble ikke igangsatt leteaksjon før mannen på ny tok kontakt med politiet søndag 31. desember, skriver Ringsaker Blad.

Leteaksjonen ble avsluttet samme dag, uten resultater.

Siden da har politiet funnet to blodspor i veikanten i området ved Lillehaugveien og Ånerudveien, som har vist seg å stamme fra den savnede kvinnen. Det første blodsporet ble funnet torsdag kveld, det andre lørdag. Blodsporene ble funnet rundt en kilometer fra hverandre.

Blodsporene har styrket en av teoriene politiet jobber med – at Janne Jemtland kan ha blitt påkjørt.

Politiet har foretatt omfattende rundspørringer i området og vil fortsette de neste dagene, skriver Ringsaker Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere