RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flom av svart arbeidskraft

Sist oppdatert:
Det hersker lovløse tilstander i deler av byggebransjen og verkstedsindustrien. Bedriftsledere forteller om konkurrenter som driver på kanten av loven, betaler under tarifflønn, omgår arbeidstidsordninger og bruker svart arbeid.

Dette går ifølge Aftenposten frem av en omfattende undersøkelse utført av FAFO for Fellesforbundet

Hver annen bedriftsleder innen verkstedindustrien og i byggebransjen mener de har konkurrenter som driver useriøst. Over halvparten av bedriftslederne i samme bransje er blitt tilbudt "særdeles billig" arbeidskraft, viser en fersk undersøkelse.

Lørdag åpner Fellesforbundets landsmøte, og en hovedsak blir diskusjonen om hvordan tillitsvalgte kan bidra til å rydde opp slik at bedriftene følger lover og regler.

- Det er bra at vi får dokumentert dette. Nå blir det opp til landsmøtet å komme frem til hva vi kan gjøre, sier forbundsleder Kjell Bjørndalen.

Han frykter at medlemmene jobber i bransjer der de useriøse vinner, mens lovlydige og gode arbeidsgivere presses ut. Men han tror også at de seriøse arbeidsgiverne etter hvert kjenner presset så hardt at de vil samarbeide om å bli kvitt uvesenet. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere