*Nettavisen* Nyheter.

Flom på Vestlandet

Foto: (Foto: TV 2)

Deler av Vestlandet ble natt til fredag rammet av flom. I Sykkylven gikk et 50 meter bredt ras og flere elver har gått over sine bredder.

26.09.03 09:28

Flere elver på hele Vestlandet har gått over sine bredder, melder TV 2 Nyhetene. Uvanlig store vannmengder fører til at flere steder vil oppleve femårsflom.

Men i morgentimene fredag tyder det meste på at flommen er på vei tilbake. Dermed kan Vestlandet puste lettet ut. Innbyggerne unngår trolig de enorme ødeleggelsene som storflommen i august skapte.

I Lindås kommune i Hordaland sitter en lærer og en skoleklasse med sju elever i 9.-klasse værfast i fjellet. Flom i området førte til at letemannskapet måtte avbryte søket torsdag kveld, men letingen ble gjenopptatt fredag morgen.

- Vi har hatt en forferdelig stigning av vannmengdene i området siden onsdag. For ungdommene er det en del elver å ta seg over når de skal ned fra fjellet. Vi håper at de ikke har forsøkt å ta seg ned fra fjellet, sier lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.