RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flommen kommer

Sist oppdatert:
Stigende temperaturer og mye snø i fjellet, gjør at det i løpet av helgen er store muligheter for flom. Sjekk om vannet kommer der du bor.

Fra og med lørdag 11. juni er det varslet en betydelig temperaturstigning i store deler av landet.

5-års flom
I vassdrag hvor det fortsatt ligger mye snø, vil dette føre til stor avsmelting.

Blir så varmt som dagens meteorologiske prognoser tilsier, forventes vannføringen i flere vassdrag å passere nivå for 5- års flom i løpet av søndag/mandag 12. – 13. juni.

- Fredag er det flomanføringer på en del steder i Nord- og Midt-Norge, og nærmere mandag venter vi at det kan komme snøsmelting opp på et flomnivå. Dette gjelder først og fremst fra Trøndelag og nordover, sier hydrolog ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Erik Holmqkvist, til TV 2 Nettavisen.

Forbered deg
Dagens situasjon er at vannføringene er på retur i deler av Finnmark, og at det er stor vannføring i mange vassdrag i Nordland.

Det er også flomfare i Nordland, Møre og Romsdal, Trøndelag og øverst i Gudbrandsdalen.

Her kan du sjekke hvordan situasjonen er der du befinner deg.

- Bor du ved et vassdrag hvor det fortsatt er mye snø, bør du fjerne eventuelle gjenstander du har stående i nærheten av vannet for å sikre deg mot skader, sier Holmqkvist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere