RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bekem Berati ror rundt i hagen sin i Trysil for å ta en nærmere kikk på bilen han ikke klarte å flytte fra vannmassene. Mandag formiddag steg vannet fortsatt i Trysilelva og forårsaket flom og store oversvømmelser i Trysil og Nybergsund.
Bekem Berati ror rundt i hagen sin i Trysil for å ta en nærmere kikk på bilen han ikke klarte å flytte fra vannmassene. Mandag formiddag steg vannet fortsatt i Trysilelva og forårsaket flom og store oversvømmelser i Trysil og Nybergsund. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Flommen på tur ned

Flomvarslingstjenesten er nå overbevist om at flomtoppen er nådd i Trysilelva,

De tror også at kulmineringen i Mjøsa vil skje tidligere enn antatt.

– Vi er på tur ned, og vi forventer at vi bare ser en synkende utvikling de nærmeste dagene. Men vi opprettholder varslingsnivået fordi det vil være så store vannføringer at de har et gjentaksintervall på mellom 10 og 50 år, sier vakthavende hydrolog Knut Ola Aamodt i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), til NTB.

En ny vurdering av situasjonen i Mjøsa tirsdag morgen konkluderer med at kulminasjonen kommer tidligere enn tidligere antatt.

– Vi regner med at Mjøsa også vil begynne å synke fra 1. juni. Det er tre fire dager tidligere enn den forrige prognosen, sier Aamodt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere