RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flommen truer flere hus

Foto: Runar Kristiansen (TV2)
Sist oppdatert:
Flere hus står i fare for å bli tatt av elva på Lauvsnes i Flatanger i Nord-Trøndelag.

Tirsdag formiddag rev vannmassene med seg to broer, et bolighus, et uthus og diverse trær på Lauvsnes i Flatanger. Nå er det fare for at huset på naboeiendommen forsvinner på elva.

- I løpet av natta og morgentimene begynte elva og grave mer og mer under grunnen på huset. På baksiden av huset lå en hytte. Den ble skylt på sjøen. Utover i morgentimene har elva gravd mer og mer, og nå står huset helt på vippen til elva, forteller TV 2s reporter Runar Kristiansen, som befinner seg på stedet.

En rekke veier i Nord- og Sør-Trøndelag er stengt på grunn av ras og flom. Få oversikt her

Hele området evakuert
Hele området rundt er evakuert. I det samme området - oppe på en bakketopp - ligger også et samfunnshus. Der er det stupbratt ned til den flomstore elva. I Flatanger kommune frykter man at også samfunnshuset skal ryke.

- Grunnen dirrer under føttene våre når vi går der, og vi hører det romler i elva der store steiner kommer nedover, sier TV 2s reporter.

Restaurant på raskant
I Steinkjer ble Hong Kong Restaurant stengt onsdag morgen etter at deler av grunnen på baksiden av restauranten raste ut i elva. Det har gått flere små ras i området , og raskanten har kommet stadig nærmere bygget, skriver Trønder-Avisa.

Flere bord og benker som sto i området ble tatt av raset, og kantstein har sunket ned i grunnen.

Se bilder fra flommen under

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere