*Nettavisen* Nyheter.

Flommen truer flere hus

Foto: Runar Kristiansen (TV2)

Flere hus står i fare for å bli tatt av elva på Lauvsnes i Flatanger i Nord-Trøndelag.

01.02.06 15:36

Tirsdag formiddag rev vannmassene med seg to broer, et bolighus, et uthus og diverse trær på Lauvsnes i Flatanger. Nå er det fare for at huset på naboeiendommen forsvinner på elva.

- I løpet av natta og morgentimene begynte elva og grave mer og mer under grunnen på huset. På baksiden av huset lå en hytte. Den ble skylt på sjøen. Utover i morgentimene har elva gravd mer og mer, og nå står huset helt på vippen til elva, forteller TV 2s reporter Runar Kristiansen, som befinner seg på stedet.

En rekke veier i Nord- og Sør-Trøndelag er stengt på grunn av ras og flom. Få oversikt her

Hele området evakuert
Hele området rundt er evakuert. I det samme området - oppe på en bakketopp - ligger også et samfunnshus. Der er det stupbratt ned til den flomstore elva. I Flatanger kommune frykter man at også samfunnshuset skal ryke.

- Grunnen dirrer under føttene våre når vi går der, og vi hører det romler i elva der store steiner kommer nedover, sier TV 2s reporter.

Restaurant på raskant
I Steinkjer ble Hong Kong Restaurant stengt onsdag morgen etter at deler av grunnen på baksiden av restauranten raste ut i elva. Det har gått flere små ras i området , og raskanten har kommet stadig nærmere bygget, skriver Trønder-Avisa.

Flere bord og benker som sto i området ble tatt av raset, og kantstein har sunket ned i grunnen.

Se bilder fra flommen under

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.