Gå til sidens hovedinnhold

Flomofre vender hjem

15 flomofre fra Nordre Land får reise hjem.

27 personer i Vestoppland har vært evakuert etter flommens herjinger i Søndre og Nordre Land.

- Lokale lensmenn sammen med kommunene vurderer situasjonen fortløpende og vil i løpet av dagen ta en vurdering av når de kan flytte hjem, sa operasjonsleder Tom Midthaug ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen tirsdag morgen.

Må vente
Ved 11-tiden tirsdag blir det klart at 15 flomofre i Nordre Land får lytte hjem. Cirka en time etter kunne beboerne i Søndre Land gjøre det samme, ifølge NRK.

Søndag morgen våknet folk i Vestoppland opp til elver og mindre vassdrag som veltet utover sine bredder. Særlig i kommunene Søndre Land og Nordre Land flommet vannet.

Uforberedt
Men ingen hadde varslet om flommen. Så alle ble like overrasket - selv Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som har ansvaret for å varsle flom her i landet.

- Vi skal vel innrømme at vi ble tatt på senga, sa vakthavende hydrolog Heidi Bache ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Nettavisen mandag formiddag.

Søndag ble fem hus tatt av leirras på vestsiden av Randsfjorden, mens det på østsiden flommet over av vann på veiene. Natt til mandag måtte 38 personer evakueres fra sine hus.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday