RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flott turvær i vente

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Sist oppdatert:
Finn fram turskoene og solbrillene, for i helgen blir det fint vær i nesten hele landet.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været der du bor

Det er et høytrykk som ligger over nesten hele Skandinavia fredag, og på lørdag og søndag blir det liggende over hele Skandinavia.

- Vi får typisk høstvær med klare netter og morgentåke. Det blir kaldt om morgenen, dugg på bakken og så kommer sola og gjør det varmt utover dagen for de fleste, sier meteorolog Martin Qvindesland Grønnevet ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjeldent høstvær
Finværet vi får i helgen er ikke helt vanlig i september.

- Det er sjelden vi har sånne dager som lørdag og søndag, at det er så fint i tilnærmet hele landet. Det er bare å glede seg til en fin høsthelg, sier meteorologen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Men selv om vi får fint vær, så kan det bli litt kaldt om morgenen.

- Hvis man er tidlig ute om morgenen, så kjennes det litt kaldt ut, men så kommer sola. Den tidlige søndagsturen starter nok med lue og ullgenser, men så ender den opp med t-skjorte i solsteiken, sier Grønnevet.

Han er ikke i tvil om hva han skal gjøre i helgen.

- Jeg skal på tur i hvert fall. Så får folk gjøre det de liker, utepils, luke i hagen eller stikke til fjells, sier meteorologen.

Høytrykket ser ut til å vare godt ut i neste uke.

- Høsthøytrykk er av og til litt langdryge. Det vil vare store deler av neste uke. Vi ser vel en liten trend til at kanskje sørlandsområdet kan få litt mer skyet vær i løpet av uka, og også kysten av Troms og Finnmark. Men det generelle bildet er høytrykk og fint vær i hele neste uke, sier Grønnevet.

Gradvis bedre
På Sør- og Østlandet blir det gradvis bedre vær i helgen.

- Fredag blir det skyet vær på Sør- og Østlandet, men ellers har resten av landet pent vær. Lørdag tror jeg vi får pent vær på hele Østlandet og nedover til Telemark også. Det blir noe regn i Aust- og Vest-Agder, sier meteorologen.

Søndag blir det lettere vær i Aust-Agder og Vest-Agder også, for da ligger hele landet innenfor høytrykksområdet.

Oslo får fredag halvskyet vær, men det blir lettere skydekke utover dagen. Det blir oppholdsvær og vinden vil blåse omkring østlig bris. Temperaturen blir rundt 15 grader. Lørdag blir det lettere skydekke og lengre perioder med pent vær. Det blir rolige vindforhold og litt stigende temperatur. Fra søndag til tirsdag er det ventet opphold og mye pent vær. Vinden vil blåse skiftende eller østlig bris. Temperaturen stiger litt.

I Oslo vil temperaturen ligge rundt 15-16 grader, men på søndag kan temperaturen bli rundt 17-18 grader.

Akershus, Østfold, Vestfoldog Telemark får skyet til halvskyet vær fredag. Det blir noe lettere skydekke utover dagen. Vinden vil blåse østlig bris, men det blir frisk bris i Ytre Oslofjord. Det blir ingen store temperaturendringer. Lørdag blir det lettere skydekke og lengre perioder med pent vær. Det blir rolige vindforhold og litt stigende temperatur. Fra søndag til tirsdag er det ventet oppholdsvær og mye pent vær. Vinden vil blåse skiftende eller østlig bris. Temperaturen stiger litt.

Buskerud får skyet til halvskyet vær fredag. Det blir noe lettere skydekke utover dagen. Det kan bli litt spredt regn først på dagen. Vinden vil blåse østlig frisk bris på kysten. Det blir ingen store temperaturendringer. Lørdag blir det lettere skydekke og lengre perioder med pent vær. Det blir rolige vindforhold og litt stigende temperatur. Fra søndag til tirsdag er det ventet opphold og mye pent vær. Det blir skiftende eller østlig bris. Temperaturen stiger litt.

Hedmark og Oppland får skyet til halvskyet vær fredag, men det blir noe lettere skydekke utover dagen. Det kan bli litt spredt regn nord for Mjøsa først på dagen. Vinden vil blåse østlig bris og det blir ingen store temperaturendringer. Lørdag blir det lettere skydekke og lengre perioder med pent vær. Det blir rolige vindforhold og litt stigende temperatur. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær. Det blir skiftende eller østlig bris og litt stigende temperatur.

Aust-Agder og Vest-Agder får for det meste skyet vær fredag, og det blir muligheter for litt spredt regn. Det blir for det meste oppholdsvær. Vinden vil blåse østlig bris, men det blir frisk bris på kysten. Det blir ingen store temperaturendringer. Lørdag blir det lettere skydekke og lengre perioder med pent vær, men også muligheter for litt nedbør. Det blir rolige vindforhold og litt stigende temperatur. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær. Vinden vil blåse skiftende eller østlig bris og det blir litt stigende temperatur.

Strålende vær
Fra Vestlandet og nordover fortsetter det fine været.

Temperaturen vil ligge mellom 15-18 grader på Vestlandet og i Midt-Norge.

- Det er ikke ventet noe spesielt sterk vind i helgen. Men vi har flere steder med liten kuling på kysten fredag og det får vi vel i litt på Agder- og Rogalandskysten lørdag også. Ellers blir det generelt rolige vindforhold. Det er typisk når vi har så fint vær, sier Qvindesland Grønnevet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rogaland får lettskyet til klart vær fredag. Det kan bli noe mer skyet i indre deler og langs kysten. Vinden vil blåse bris, men det blir frisk bris på kysten. Sør for Boknafjorden blir det stiv kuling. Det blir uendret eller litt synkende temperaturer. Lørdag blir det pent vær og mye sol. Vinden vil blåse bris, men det blir frisk bris til liten kuling på kysten sør for Boknafjorden. Det blir uendret eller litt synkende temperaturer. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær, men det kan bli noe mer skyet i perioder. Det blir rolige vindforhold.

Hordaland får fredag lettskyet til klart vær. Det kan bli noe mer skyet i indre deler og langs kysten. Vinden vil blåse bris mellom sør og sørøst, men på kysten sør for Bergen blir det sørøstlig frisk bris. Det blir uendret eller litt synkende temperatur. Lørdag blir det pent vær og mye sol. Vinden vil blåse skiftende bris. Det blir uendret eller litt synkende temperaturer. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær, men det kan bli noe mer skyet i perioder. Det blir rolige vindforhold og litt synkende temperaturer.

Sogn og Fjordane får lettskyet og klart vær fredag. Det kan bli noe mer skyet i indre strøk og langs kysten. Vinden vil blåse bris mellom sør og sørøst. Det blir uendret eller litt synkende temperatur. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær, men det kan bli noe mer skyet i perioder. Det blir rolige vindforhold og litt synkende temperaturer.

Møre og Romsdal får lettskyet til klart, pent vær fredag. Vinden vil blåse sørøstlig bris, og det blir ingen store temperaturendringer. Lørdag blir det pent vær og mye sol. Vinden vil blåse skiftende bris og det blir uendret eller litt synkende temperatur. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær, men det kan bli noe mer skyet i perioder. Det blir rolige vindforhold og litt synkende temperaturer.

Sør- og Nord-Trøndelag får lettskyet til klart, pent vær. Vinden vil blåse sørøstlig bris, men det blir frisk bris på kysten nord for Trondheimsfjorden. Det blir ingen store temperaturendringer. Lørdag blir det pent vær og mye sol. Vinden vil blåse skiftende bris og det blir uendret eller litt synkende temperatur. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og mye pent vær. Det blir rolige vindforhold og litt synkende temperatur.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det blir 12-15 grader midt på dagen i Nord-Norge. Det er ikke noen rekorder, men det er sånn som fine høst dager kan være, sier meteorologen.

Nordland får lettskyet til klart, pent vær fredag. Vinden vil blåse sør- til sørøstlig bris, men det blir perioder med frisk bris på Helgeland. Det blir uendret eller litt stigende temperatur. Lørdag blir det pent vær og mye sol. Det blir rolige vindforhold og ingen store endringer i temperaturen. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og lengre perioder med pent vær. Det blir skiftende bris, men mot slutten av perioden blir det bris fra omkring sørvest fra Lofoten og nordover. Det blir stort sett uendret temperatur.

Troms får fredag lettskyet til klart, pent vær. Vinden vil blåse sørlig eller skiftende bris. Det blir uendret eller litt stigende temperatur. Lørdag blir det pent vær og mye sol. Det blir rolige vindforhold og ingen store endringer i temperaturen. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og lengre perioder med pent vær. Vinden vil blåse skiftende bris, men mot slutten av perioden blir det bris fra omkring sørvestlig retning. Temperaturen blir stort sett uendret.

Finnmark får lettskyet til klart, pent vær fredag. Vinden vil blåse skiftende bris og det blir uendret eller litt stigende temperatur. Lørdag blir det pent vær og mye sol, men det blir trolig litt mer skyet i Øst-Finnmark. Det blir rolige vindforhold og ingen store temperaturendringer. Fra søndag til tirsdag blir det opphold og lengre perioder med pent vær. Vinden vil blåse skiftende bris, men mot slutten av perioden blir det bris fra omkring sørvestlig retning. Det blir stort sett uendret temperatur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere