RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flukten over for drapsrømling

Sist oppdatert:
Den drapsdømte Kjell Rune Rotenes (33) som var på rømmen ble tatt natt til onsdag.

Les også:
Fant en rømling til
Polititopp advarte

Etter et drøyt døgn på frifot ble 33 år gamle Kjell Rune Rotenes pågrepet ved Steinsviken i Bergen natt til onsdag.

- Rotenes ble pågrepet i Fana bydel klokka 01.32 i natt, forteller operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Se web-TV her

Gikk langs veien
Mannen ble tatt mens han gikk langs Ytrebygdsveien i nærheten av et aldershjem. Flere væpnede polititjenestemenn og en hundepatrulje deltok i aksjonen.

- Pågripelsen var udramatisk. Han fikk aldri sjansen til å stikke av, sier Bruarøy.

Aksjonen ble satt i verk etter at politiet fikk inn tips og vitneobservasjoner. De sendte ut en hundepatrulje som sporet opp Rotenes ved halv to-tiden.

33-åringen holdes i politiets varetekt i Bergen og det vil bli tatt stilling til hva som skjer videre med ham onsdag. Politiet har så langt ingen formening om hvor han har oppholdt seg.

- Nei, det er for tidlig å si. Vi vil forsøke å snakke med ham nå i morgentimene, forteller operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordalannd politidistrikt til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Klikk og få siste nytt på mobil

Flere pågrepet
Den drapsdømte 33-åringen fra Askøy rømte mandag ettermiddag fra Sandviken sykehus under en gåtur med en pleier. Rotenes hoppet inn i en bil hvor det trolig satt to menn.

Operasjonsleder Bruarøy forteller at de har innbrakt flere personer som er mistenkt for å ha hjulpet drapsmannen med å rømme, men vil ikke fortelle mer om på hvilken måte de mener disse personene er involvert.

Politiet gikk sent mandag ut og advarte publikum mot mannen og etterlyste ham med navn og bilde.

33-åringens advokat, Jørgen Riple, sa tirsdag at han hadde snakket med sin klient to ganger etter rømmingen: - Han tok kontakt med meg ganske umiddelbart etter rømningen og sa han måtte ha et par daget i frihet, sa Riple til iBergen.no.

Rotenes ble i juli i fjor dømt til tvungen psykisk behandling etter at han kastet kameraten sin på sjøen slik at han druknet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere