Fly evakuert på Torp

Et charterfly med over 200 passasjerer er evakuert på Sandefjord flyplass.

26.03.06 22:04

Var du ombord i flyet eller kjenner noen som var det? Kontakt oss på vaktsjef@nettavisen.no, ring 21 00 60 10 eller send SMS/MMS «NATIPS» til 1984.

- Flyet holdt på å skli av rullebanen. Ingen skal være skadd, sier operasjonsleder Einar Paulsen i Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen

Flyet, en Airbus 321 fra My Travel med plass til 220 passasjerer, var på vei fra Tenerife, bekrefter administrerende direktør i My Travel, Gunnar Grossvold til TV 2 Nettavisen.

Utenfor rullebanen
- Flyet landet om lag klokken 20.10 og skal ha hatt problemer med slutten av landingen slik at det kom utenfor rullebanen. Om uhellet skjedde i forbindelse med selve landingen eller om det skjedde da det taxet tilbake til terminalen, vet jeg ikke foreløpig, sier lufthavnsjef Alf Reidar Fjeld ved Sandefjord lufthavn til TV 2 Nettavisen.

Grossvold forklarer at oppbremsningen var noe lengre enn vanlig på grunn av at rullebanen var glattere enn det som er normalt.

Det er kontrolltårnet som normalt gir opplysninger til pilotene av et fly om hvor glatt det er og hvor mye av rullebanen som skal brukes.

Både Grossvold og Fjeld sier hendelsen skal ha vært udramatisk.

- Den første beskjeden jeg fikk gikk ut på at det skal ha gått udramatisk for seg for passasjerene. Men det er klart at dersom flyet rullet av banen, har det vært dramatisk, men ikke for passasjerene, sier Fjeld.

Snø og null-føre
Det skal ha vært lett snøvær i området da uhellet skjedde og null-føre.

Ifølge lufthavnsjefen ble ikke flyets nødutganger ha blitt benyttet under evakuering.

- Passasjerene ble hentet ut av flyet etter at det stoppet. De blir fraktet tilbake til terminalbygningen med busser og får tilbud om debriefing rundt hva som skal ha skjedd, sier Fjeld til TV 2 Nettavisen.

- Antagelig ingen landinger
Flyet er mest sannsynlig ikke fjernet, og vil dermed hindre andre fly i å lande på Torp. Flyplassen har bare én rullebane.

- Jeg vil anta at maskinen ikke er fjernet, dermed er det sannsynlig ingen trafikk der, sier Fjeld.

Personer som venter på, eller skal hente passasjerer fra andre fly oppfordres til å sjekke Torps nettsider for oppdatert informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.