RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly nødlandet på Flesland

Sist oppdatert:
Like etter at flyet til Florø haddet kommet seg i luften, merket pilotene at haleroret ikke virket som det skulle. Pilotene bestemte seg for å returnere, og nødlandet på Flesland uten dramatikk.

Flyet tilhører det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT) og var av typen ATR 42. Flyet var på vei fra Bergen til Førde da problemene oppstod.

Etter at flyet landet på Flesland mandag formiddag, løsnet plutselig elevatoren som sitter bakerst på haleroret og ble hengende etter kablene. Hadde elevatoren løsnet mens det 46 seters passasjerflyet var i luften, kunne det raskt ha oppstått en dramatisk situasjon. Elevatoren regulerer nemlig flyets posisjon og høyde i luften.

- Flyet kom trygt på bakken uten dramatikk. Det var heller ingen fare for passasjerene, sier salgs- og operasjonssjef i DAT, Ole Christensen, til Bergens Tidende. Han bekrefter at det var passasjerer om bord, men kan ikke uttale seg om hvor mange.

DAT har konsesjon til å trafikkere flyrutene mellom Florø og henholdsvis Bergen og Oslo. Dessuten har selskapet en daglig avgang fra Bergen til Stavanger, og i tillegg en flyrute mellom Flesland og Billund og Esbjerg på Jylland.

Flyet ble umiddelbart plassert i hangar på Flesland. Havarikommisjonen for sivil luftfart er varslet, og de tekniske undersøkelsene av flyet pågår. Ifølge Christensen vil flyet tidligst være i rute igjen fra torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere