RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flybesetning blåste rødt på Flesland

Sist oppdatert:
Mannskapet på et ukrainsk fraktefly ble pågrepet av politiet etter å ha blåst rødt på Flesland.

(iBergen.no) Sju besetningsmedlemmer fra det ukrainske frakteflyet måtte føres bort av politiet mandag morgen. Ifølge VG Nett mistenkes mannskapet for å ha vært påvirket av alkohol.

Både kapteinen, førstestyrmannen, navigatøren og radiooperatøren er pågrepet og satt i fengslig forvaring, skriver VG.

- Sikkerhetsvakter fattet mistanke til flybesetningen og varslet politiet. Først ble fire personer testet for promille og testen var positiv. Disse ble tatt med til lege for blodprøve og deretter satt i arrest, sier informasjonssjef Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no

Senere på formiddagen ble ytterligere tre personer i mannskapet arrestert, mistenkt for alkoholpåvirkning.

- Vi fikk melding klokken 0613 om at det var mistanke om påvirkning av promille på cockpitpersonale, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

- Vi vet ikke hva som er foranledningen for at de angivelig skal være påvirket, om de har vært på fest. Alle avhøres nå av politiet. Etterhvert vil vi vurdere om det blir aktuelt å begjære dem varetektsfengslet, sier Hillestad.

Totalt hadde flyet 17 personer ombord, samtlige besetningsmedlemmer. Resten av mannskapet skal ikke være mistenkt for promille.

Flyet er en Antonov 22, verdens største propellfly. Det ankom Flesland lufthavn lørdag. Mandag morgen skulle flyet videre til Baku i Aserbadsjan med oljeboringsutstyr. Flyet var på oppdrag for det amerikanske selskapet Schlumberger.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere