Flydrama over Nordsjøen

Et rutefly på vei fra Bergen til London måtte ved 17.15-tiden lørdag ettermiddag foreta en nødnestigning over Nordsjøen etter at trykket i kabinen plutselig falt.

06.06.04 07:51

De rundt hundre passasjerene på SAS Braathens-maskinen måtte dermed ta på seg oksygenmaskene. Passasjerer sier til TV 2 at de opplevde situasjonen som svært dramatisk, men ingen ble skadd.

- Jeg var redd og tenkte på de der hjemme, også tenkte jeg, det kan jo ikke ende sånn, sier passasjer Kari Sognnes til TV 2.

De siste to årene har det vært to liknende episoder i norsk luftrom, opplyser overinspektør Per Erik Bakke i Havarikommisjonen til TV 2.

- I de tilfellene man har hatt fall i trykket har de skyldtes teknisk svikt som f.eks en ventil ute av posisjon, men det er umulig å si hva som kan ha skjedd her, sier Bakke til TV 2.

Foto: Tv 2

- Ingen fare
Informasjonssjef Knut Løvstuhagen i Braathens sier til TV 2 at det ikke er noen fare forbundet med en slik nedstigning, og at det finnes faste prosedyrer for slike situasjoner.

- Det er uhyre sjelden at det skjer, sier han.

Boeing 737-flyet skal nå gå uten passasjerer tilbake til Braathens base i Stavanger for undersøkelse. Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til at trykket i kabinen falt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag