RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyforsinkelser i kveld

Hvis du skal ut og reise i kveld, må du regne med lang ventetid.

Fire av syv lufttrafikktjenestefullmektiger, populært kalt flygelederassistenter, mangler på kveldsskiftet ved kontrollsentralen i Røyken. Dermed må passasjerer belage seg på forsinkelser.

- Det forventes forsinkelser, dessverre. Vi vet ikke noe om når og hvor store de blir, men på skiftet som går på halv tre, er fire av syv fullmektiger borte, sier informasjossjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), Jo Kobro, til TV 2 Nettavisen.

Likevel bør passasjerene møte opp som planlagt, sier Kobro.

- Passasjerene må møte som planlagt, men de må påregne noe forsinkelser. De må nok også regne med å sitte i flyet og vente i tilfelle det plutselig blir en glippe. Da er det best å være på plass, sier han.

Leder i Norsk Flygelederforening, Rolf Skrede, sier situasjonen i Avinor fører til underbemanning.

- Dette er ikke vår yrkesgruppe, men det er klart at mange sliter med problemer, fullmektigene også. Dette er nok et symptom på den mislykkede omorganiseringen Avinor har holdt på med, sier han til TV 2 Nettavisen.

Her får du oversikt over forsinkelser og kanselleringer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere