*Nettavisen* Nyheter.

Flygeleder-konflikten til Stortinget

Stortingsrepresentant Kenneth Svendsen (Frp) vil rette spørsmål om flygeledernes handlemåte til samferdselsminister Torild Skogsholm (V) i spørretimen.

Selv om flytrafikken etter alt å dømme vil komme i gang igjen fra tirsdag morgen, vil flygeledernes handlemåte uansett få et etterspill i Stortinget. Samferdselsminister Torild Skogsholm blir spurt om flygeledernes handlemåte kan få betydning for deres ansettelsesforhold.

Det er Fremskrittspartiets representant i samferdselskomiteen, Kenneth Svendsen, som har anmeldt et spørsmål til Skogsholm.

I en pressemelding ber Svendsen samferdselsministeren vurdere det økonomiske ansvar det kan medføre for den enkelte flygeleder at gruppen som helhet forsøker å fremme sine interesser på en uverdig måte.

Svendsen mener det regelverket som flygelederne legger til grunn bør vurderes på nytt.

- Ingen andre grupper kan, uten å være sykmeldt, på egen hånd avgjøre at de ikke kan jobbe fordi de er for ukonsentrerte, sier Svendsen.

Han mener en gruppe som har flysikkerhet som oppgave må være såpass mentalt sterke at de ikke blir forbigående arbeidsuføre fordi de får melding om at arbeidsplassen skal flyttes om tre-fire år. (©NTB)

Hva mener du? Diskutér saken i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.