*Nettavisen* Nyheter.

Flykaprer mistet 25 kilo

BODØ/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Jeg beklager og ber om unnskyldning, sier Ibrahim Bentera. I fengslet har han mistet 25 kilo.

03.03.05 14:22

Under siste rettsdag i Salten tingrett torsdag, ba Bentera selv om ordet.

For første gang ga han utrykk for anger og ba om unnskyldning.

- Jeg er veldig lei meg for de skadene jeg har påført passasjerer og pilotene. Jeg håper at disse skadene kan leges. Jeg håper at retten tror meg når jeg sier at hendelsen var uten min vilje. Jeg er en fredelig og respektert person. Det som skjedde 29. september var et resultat av en psykisk depresjon og mangel på sosial stabilitet, ikke et ønske om å skade meg selv eller andre personer, sa Bentera.

- Jeg var redd for å havne i hendene på algeriske myndigheter. Jeg har et ønske om å leve i dette landet i fred og i trygghet, men skjebnen ville at det ble noe annet. Jeg beklager og ber om unnskyldning overfor dem som har fått skader av det som hendte 29. september, sa han.

- Spiste ikke på fem til seks uker
For første gang under rettsaken viste tiltalte også følelser.

- Hvordan har tiden vært etter hendelsen og tiden i varetekt? spurte forsvarer Abdelilah Saeme.

- Min situasjon har vært dramatisk. Jeg har mistet 25 kilo i fengslet og det er et tegn på at jeg ikke har det bra. Jeg spiste ikke på fem til seks uker. Hvordan kan du spise når du har vært involvert i vold mot personer du ikke kjenner, sa Bentera i retten.

- Jeg har knapt sovet etter denne hendelsen, selv ved hjelp av medisiner. Når jeg legger meg, sover ikke hjernen, fortsatte Bentera.

Skrev sms på flyet
Algireren har vært i forvaring ved lukket avdeling ved Bodø fengsel, uten noen spesiell kontakt med medfanger.

- Jeg har ikke fått noe hjelp i fengselet, kun sporadisk kontakt med en prest. Jeg har ikke hatt noe kontakt med familien min. Årsaken er at jeg ikke ønsker å fortelle at jeg sitter i fengsel tiltalt for en slik handling, sa Bentera.

Tildigere torsdag kom det frem at Bentera skal ha skrevet en avskjedsmelding på mobiltelefonen om bord i Kato Air-flyet.

Meldingen ble skrevet på fransk, men ble trolig ikke sendt.

Det kom også frem at det i den algeriske dommen, der Bentera er dømt til ti års fengsel for drap, fremgår at han tilhører en væpnet islamistisk gruppe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.