RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Anken ble levert fredag fordi han mener straffen er for streng. Vi skal levere anken til Eidsivating lagmannsrett, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.
- Anken ble levert fredag fordi han mener straffen er for streng. Vi skal levere anken til Eidsivating lagmannsrett, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Flykaptein anker promilledom på 10 måneders fengsel

Mener fengselsstraffen på 10 måneder er for streng.

Kaptienen på AirBaltic-flyet, hvor fire av fem av besetningen ble promilletatt i begynnelsen av august, ble dømt til fengsel i 10 måneder 21. september.

Lørdag morgen 8. august skulle han fly 109 passasjerer fra Gardermoen til Kreta. I stedet ble han promilletatt og  målt til å ha en promille på 0,54 like før avgang.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen la ned påstand om ett års fengsel for AirBaltic-kapteinen.

- For streng straff

Dommen falt i Øvre Romerike tingrett, men kapteinen mener dommen er for streng og har valgt å anke dommen.

- Anken ble levert fredag fordi han mener straffen er for streng. Vi skal levere anken til Eidsivating lagmannsrett, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

Politiadvokat Camille Ek Sørensen i Romerike politidistrikt forteller til Nettavisen at hun har gitt en innstilling til statsadvokaten på om de skal anke eller ikke, men det er ikke offentlig kjent hva innstillingen er da statsadvokaten ikke hadde mottatt den i helgen.

AirBaltic-fly tar av på Gardermoen i midten av august (ILLUSTRASJONSFOTO).

Politiet ville ha ett års fengsel

Foruten å ha en promille på mer enn 0,2 var AirBaltic-kapteinen tiltalt for å ha drukket alkohol under åtte timer før tjeneste, og for ikke å ha oppfylt rollen sin som kaptein da han visste at øvrige besetningsmedlemmer var påvirket at alkohol.

Ek Sørensen la ned påstand om ett års fengsel i retten, men ble altså ikke hørt av dommeren.

Det er også klart at styrmannen, som ble målt til en promille på 1,35, og ble dømt til seks måneders fengsel, ikke får saken ankebehandlet i Eidsivating lagmannsrett.

Han ble dømt til fengsel i en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett 17. augst.

To kvinnelige kabinansatte er også dømt i saken. De fikk henholdsvis 45 og 60 dagers fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere