RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flykaptein promilletatt

Sist oppdatert:
Kapteinen, styrmannen og en kvinnelig purser er pågrepet på Gardermoen, etter å ha blåst rødt i alkometeret rett før avgang.

Hele besetningen på sju fra British Airways befant seg i flyet – klare til å ta imot de 55 passasjerene som skulle til Heathrow – da politiet slo til.

– Vi fikk et anonymt tips på telefon og reagerte umiddelbart. Tre av de sju i crewet blåste rødt. Vi har sikret oss blodprøver og vil avhøre dem i løpet av ettermiddagen, opplyser vaktleder Arvid Furuly ved Gardermoen politistasjon til Romerikes Blad.

En kaptein (59), en styrmann (26) og en kvinnelig purser (48) var etter det avisen får opplyst synlig påvirket. Alle tre er britiske statsborgere.

Ifølge seksjonssjef John Arne Langhelle ved Gardermoen politistasjon er det første gang i hovedflyplassens historie at noen fra en flybesetning er tatt med promille.

– Så vidt meg bekjent har ikke dette skjedd hos oss før. Vi ser meget alvorlig på saken. De er underlagt svært strenge forskrifter - deriblant pliktmessig avhold, sier han.

I løpet av 2-3 uker får politiet nøyaktig svar på hvor mye de tre hadde i promille.

– Vi har en nulltoleranse når det gjelder personalsaker som berører alkohol. Samtidig vil jeg påpeke at dette foreløpig er påstander. De er ikke dømt ennå, sier en talsmann ved British Airways hovedkontor i England til Romerikes Blad.

Han forteller at mesteparten av de 55 passasjerene fikk plass på et SAS-fly og dermed ikke ble vesentlig berørt av episoden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere