*Nettavisen* Nyheter.

Flyplass-sjef døde under triatlon

Thomas Langeland (58) døde etter å ha fått et illebefinnende under et triatlon i Kristiansand. Foto: Avinor

Thomas Langeland døde under triatlon i Kristiansand lørdag.

03.08.15 10:55

Thomas Langeland (58) , som var lufthavnsjef ved Kristiansand Lufthavn Kjevik fikk et illebefinnende under svømmedelen av NM i triatlon, TriQuart i Kristiansand lørdag.

Hendelsen skal ha skjedd bare hundre meter fra land og Langeland skal selv ha varslet om at han fikk problemer. Røde Kors gjorde ifølge Fædrelandsvennen livredning først i vann og deretter behandling på land sammen med lege og ambulansesjåfør. Men livet sto ikke til å redde.

- Vi er i sjokk

Flere andre deltakere skal ha fått problemer underveis i triatlonet.

De ansatte ved flyplassen og i Avinor er stergt preget av dødsfallet.

– Vi er i sjokk. Dette er veldig vondt. De ansatte må jo selvfølgelig konsentrere seg om å gjøre jobben sin, men de har selvfølgelig behov for støtte i hverdagen og tid til å sørge. Det reiser to medarbeidere til lufthavnen søndag kveld og jeg drar selv ned til Kristiansand i morgen. Vi skal samles og snakke sammen om alt det deansatte trenger å få snakke om, sier divisjonsdirektør Margrethe Snekkerbakken til Fædrelandsvennen.

Beskrives som forbilde

– Tankene våre går til familien hans, sier Snekkerbakken.

58-åringen beskrives som et forbilde som forretningsmann og lufthavnsjef. Han var sjef ved Kristiansand lufthavn fra 2006. Før det var han ansatt i Det europeiske frihandelsforbund (EFTA) i Brüssel som henholdsvis avdelingsdirektør og administrasjonsdirektør.

Han etterlater seg kone og barn.

Avinor ønsker ikke komme med ytteligere kommentarer til dødsfallet.

Annonsebilag