RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytoget sprer datavirus

Sist oppdatert:
Falske kvitteringer på e-post lurer deg til å laste ned ondsinnet programvare.

(iOslo.no) Falske kvitteringer for reiser med Flytoget skaper hodebry for togselskapet, melder Dagbladet.no . Ifølge avisen har selskapet den siste måneden mottatt flere henvendelser fra kunder som har opplevd å få kvitteringen fra bedragere.

200.000 kunder har registrert seg for elektroniske kvitteringer på e-post, og selskapet har sendt ut 280.000 av disse siden nyttår. Nå advares kundene mot å åpne disse meldingene.

E-posten legger inn virus
E-posten følger samme taktikk som for phishing. Du advares om at din kundekonto hos Flytoget vil bli stengt, dersom du ikke klikker på en link i mailen. Gjør du det blir du ledet til en side som legger inn et virus på datamaskinen din.

Det er uklart nøyaktig hvilken skade viruset kan gjøre på maskinen. Den vanligste trusselen for internettbrukere er såkalte trojanere, som i verste fall kan gi en ukjent bruker full tilgang til all informasjon på maskinen sin.

- Vi er uskyldige
Terje Bulling, teknisk direktør i Flytoget sier at viruset sprer seg ved å sende e-post til alle kontaktene i e-postadresselisten.

- Våre kunder må være klar over at vi er uskyldig part i denne sammenheng, som er blitt brukt av ukjente for å spre et virus. Dette er ikke noen hyggelig situasjon, men om kundene har god virusbeskyttelse så skal de være trygge. De må uansett ikke trykke på noen lenker i eposter som utgir seg å være fra Flytoget, sier Bulling til Dagbladet.no.

De ekte kvitteringene fra Flytoget avsluttes med følgende advarsel:

«Dette er kvitteringen for din reise med Flytoget. Se opp for falske eposter. Se www.flytoget.no under 'Billettløse reiser', 'Datasikkerhet'.»

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere