RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytrafikken til himmels

Sist oppdatert:
Problemene i flytrafikken ser ikke ut til å sette noen stopper for reiselysten.

Avinors ferske statistikk over flytrafikken viser at rekordmange passasjerer reiste inn og ut av norske flyplasser i mai – nærmere bestemt 3,3 millioner.

Mer tilgjengelig

Dette er en økning på 14 prosent, sammenlignet med mai i fjor. Passasjertrafikken til utlandet økte mest, med 17 prosent, hvorav rutemarkedet økte med 18 prosent og charter 11 prosent.

- Utviklingen i flytrafikken den senere tid illustrerer at flyet har blitt et stadig mer anvendelig og tilgjengelig transportmiddel for folk flest, sier administrerende direktør Sverre Quale i en pressemelding.

Nye reisemål

- Økt tilbud i form av flere direkteruter til stadig nye reisemål til lave priser, samt økt frekvens og enveisprising er noen av årsakene til veksten, mener Quale.

Innenlands var passasjerveksten 13 prosent. Dette er den høyeste reelle månedelige veksten siden det var tre konkurrenter på innenlandsmarkedet, i 1999.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere