RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytrøbbel i hele Europa

Foto: Storm Weather Center
Sist oppdatert:
«Tuva» skaper trøbbel for flytrafikken i Europa, men Gardermoen holder fortsatt god stand.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Torsdag formiddag traff stormen «Tuva» norskekysten. Til nå er det Sørlandet som er hardest berørt her til lands, og Nettavisen skriver blant annet om Gimle aldershjem som torsdag mistet deler av taket.

NA24 - din næringslivsavis

Nå beveger stormen seg videre østover, og på Gardermoen begynner man allerede å se konturene av det som kan komme. For stormtoppen er ikke nådd, skal vi tro metorolog Camilla Albertsen ved Storm Weather Center, som til Nettavisen advarer at stormen kan komme opp i full storm når den beveger seg videre østover.

Europa på bakken
Flytrafikken i hele Europa er berørt - både i London, Frankfurt og Amsterdam står store deler av flyene på bakken.

Men Oslo Lufthavn Gardermoen har til nå klart seg greit.

- Og det selv om vi allerede har værproblemer. Det eneste er at vi ser forsinkelser på mellom en halvtime og en time, noe vi må være fornøyde med været tatt i betrakning. Vi har en aktivitet på tjue landinger i timen, mot normalt 30, forteller informasjonssjef Jo Kobro til NA24 i 20.30-tiden torsdag kveld.

- Er forberedt
Han anser situasjonen som under kontroll til nå, men er forberedt på at værforholdene kan forverre utover natten og morgendagen.

- Det går bra til nå. Alle honnør til brøyterne som gjør en kjempeinnsats. Over halvparten av våre flygninger er i rute. Det er imponerende når hele Europa har problemer. Det er tung dag i så måte, men vi holder hodet over vannet, sier han, og tilføyer:

- Men det er i køen til avising problemene oppstår. Alle flyene må avvises for å ta av, eller s må de bli stående. Derfor blir det stor kø, slik at vi får noen forsinkelser. Vi er uansett forberedt på å gjøre en kjempeinnstats om uværet kommer for fullt, forsikrer han alle passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere