RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytter kraftlinje etter kreftfrykt

Sist oppdatert:
Frykten for helsevirkningene er en av årsakene til at Statnett flytter en høyspentlinje ut av et boligfelt i Klæbu i Sør-Trøndelag.

- Det er et problem i seg selv hvis folk er bekymret for helsevirkningene, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett til VG. 80 eneboliger og rekkehusleiligheter vil etter omleggingen slippe å ha høyspentledningen som nærmeste nabo når den oppgraderes fra 300 til 420 kV.

Statnett skal bygge en ny kabel fra Nord-Norge til Sunndalsøra, og fra Sunndal til Aukra, ilandføringsstedet for gass fra Ormen Lange-feltet. På den 130 kilometer lange traseen mellom Sunndalsøra og Trondheim er høyspentledningen lagt utenom bebyggelse, ifølge VG.

Denne måneden presenterte forskere ved Oxford University i England en undersøkelse som viser at risikoen for leukemi er 70 prosent høyere for barn som har vokst opp innen 200 meter fra en høystpentledning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere