Gå til sidens hovedinnhold

Flyttet for mye for barnevernet

Mammaen Elin Blix (28) har flyttet 18 ganger på ni år. Det mener barnevernet er for mye. Nå vil de ta barnet fra moren.

Barnevernet mener at moren sliter med sin egen oppvekst som barnevernsbarn, og at hun flytter når noe går henne imot. De mener at flyttemønsteret, sammen med morens økonomi, gjør at barnet mangler materielle ting, går glipp av skolegang og ikke knytter til seg venner eller sosialt nettverk utenfor hjemmet.

Robust og skarp datter
I de sakkyndiges rapporter slås det fast at datteren er et robust, skarpt og vitebegjærlig barn. Flere ganger er det slått fast i barnevernets papirer at det ikke er tvil om at mor og datter er veldig glade i hverandre. «Jeg elsker mamma høyere enn stjernene» har datteren fortalt til den rettsoppnevnte sakkyndige psykologen, skriver Nordlys.

Men barnevernet i Målselv har likevel tatt datteren fra mamma, og i dag starter rettssaken i Senja tingrett.

- Tvunget til å flytte
- Det er ikke artig å flytte og det er ikke lett, verken for meg eller datteren min. Men jeg mener hun ikke har tatt skade av det. For å kunne gi datteren min hus, mat og klær må jeg ha jobb. Da må jeg dra dit jeg får jobb. Dessuten er barnevernet og sosialkontoret skyld i mange av flyttingene.

- Når jeg for eksempel har kommet til sosialkontoret og bedt om penger, har jeg fått beskjed om å finne meg en billigere leilighet først. Da har jeg gjort det, sier den 28 år gamle alenemoren, som i likhet med Svanhild Jensen føler seg overkjørt av barnevernet.

– Hadde jeg vært rusmisbruker, slått henne eller mishandlet henne, så ville jeg forstått det. Men jeg gjør ingen av delene. Jeg vet at jeg ikke er noen dårlig mor, sier hun.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus