RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyttet fra incest-helvete

Sist oppdatert:
Overgrepene, som startet da jenta var sju år, skulle vare helt til hun fikk flytte til faren.

(iBergen.no) Nå er stefaren (50) dømt i Gulating lagmannsrett til fire års fengsel for de ødeleggende overgrepene mot jenta.

Alene hjemme
50-åringen ble samboer med kvinnens mor tidlig på 1990-tallet. To år senere startet de seksuelle overgrepene på jenta, som da bare var sju år gammel.

Uvitende om at hennes samboer misbrukte datteren, giftet moren seg med ham to år inn i samboerskapet. Mens den lille jenta var alene hjemme med stefaren, benyttet han anledningen til å forgripe seg på henne. Overgrepene fortsatte helt til slutten av 1990-tallet, da hun og broren fikk flytte til faren et annet sted i landet.

Året etter ble moren og stefaren skilt. To år senere begynte han å laste ned og lagre barneporno på pc'en sin.

- Ingen forståelse
De årelange overgrepene satte uslettelige spor i den nå 21 år gamle kvinnen, som nå lider av en alvorlig psykiatrisk diagnose. Ifølge dommen fra lagmannsretten trenger hun psykologisk behandling i ytterligere to år.

Retten bemerket seg 50-åringens holdning overfor sin tidligere stedatter.

«Tiltalte har tilsynelatende ikke hatt noen forståelse for at han forgrep seg på stedatteren og ødela deler av hennes barndom.»

Lagmannsretten stadfestet dommen fra tingretten på fire år ubetinget fengsel samt erstatning og oppreising på til sammen 350.000 kroner til offeret.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere