Gå til sidens hovedinnhold

Flyttet inn i garasjen

Matmor kan fortelle at «Lillejento» er relativt dyr i kosten.

- Rådyret har vært her hele jula, og hun er hos oss fremdeles, sier Alice Jenssen på Øvre Kjærstad i Leirfjord til Helgeland-arbeiderblad.no.

Påkjørt?
Hun er storfornøyd med å ha blitt matmor for et ungt rådyr som sannsynligvis har mistet mamma i en påkjørsel.

- Julaften leste jeg i avisen at et rådyr hadde blitt påkjørt på Kviting. Jeg tenkte «Jeg håper det ikke er et av mine», ettersom to rådyr hadde oppholdt seg i hagen her siden 20. desember. De hadde forskjellig størrelse, så mest sannsynlig var det mor og barn, sier Alice Jenssen til avisen.

Samboeren hennes skvatt godt da han hentet ved seint om kvelden julaften.

- Da lå det minste rådyret i vedbingen. Det hadde vel funnet ut at det var trygt i garasjen, sier Alice, som var snar med å legge ut høy.

Kresen
Lillejento ville ikke spise høyet, men hun fant det ypperlig å ligge på. Hun er litt dyr i kosten, hun vil ha druer og gulrøtter, men nå har jeg fått henne til å spise litt havre, sier Alice. Hun lar rådyret overvintre.

- Slike unge og ensomme dyr har dårlige odds om vinteren. Faren er at hun sulter i hjel, så hun får mat og sengeplass. Men jeg skal ikke gjøre henne tam. Dette er et vilt dyr. Jeg håper hun rømmer til skogs til våren.

FLERE NYHETER FRA HELGELAND ARBEIDERBLAD FÅR DU HER!

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto