RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyvertinne: - Ville aldri søkt jobb i SAS

Sist oppdatert:
- De fleste er nok redde, sier flyvertinnen.

NB! Denne artikkelen ble redigert om den 25. fabruar 2010. Som følge av at intervjuobjektet i ettertid opplever det som belastende å fronte saken, er vedkommendes navn strøket fra artikkelen.

(iOslo.no) Det ble i dag kjent at SAS må fjerne hele 8600 ansatte. På Gardermoen var flere SAS-ansatte iOslo.no har snakket med, stresset - med tause.

- Vi har ikke fått vite noe ennå, men det er klart dette er dårlig, sier en bakkeansatt, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde.

Les også: Gratulerer toppsjefen tross SAS-sjokk

Flere andre bekreftet at dette har slått ned som en bombe hos de SAS-ansatte, men henviser videre til ledelsen for kommentarer.

En som ikke har problemer med å uttale seg er «NN». Hun er flyvertinne i australske Qantas i London. Hun flyr langdistanseruter til Asia, og kjenner ikke mange SAS-ansatte.

- Jeg ville uansett ikke søkt meg til SAS, spesielt ikke nå, sier hun før hun går om bord på SAS-flyet til London.

- Dette kan jo ikke være spesielt hyggelig for de ansatte. De fleste er nok redde, meldingen må skape en stresset stemning, sier hun.

Som en del av SAS' kriseplan må selskapet hente rundt fem milliarder norske kroner i en kriseemisjon. Nå må flyselskapet gjennom en kostnadsreduksjon på 1,7 milliarder kroner. I tillegg forventer selskapet en årlig besparelse på rundt 850 millioner kroner som følge av gjennombrudd i forhandlingene om en kollektiv avtale.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere