*Nettavisen* Nyheter.

Flyvertinne angrepet av passasjer

Foto: (Heidi Røsland/privat)

En flyvertinne ble angrepet av en norsk passasjer på et fly fra Gardermoen. Piloten måtte nødlande.

21.01.09 16:54

En passasjer gikk til fysisk angrep på besetningsmedlemmer under en flyreise fra Gardermoen til Maspalomas på Gran Canaria onsdag. Flyet tilhører selskapet Novair, som blir presentert av samarbeidspartneren Apollo i Norge.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Kjell Gundersens kjæreste, Heidi Røsland, var passasjer om bord på flyet:

- Heidi er i utgangspunktet redd for å fly og oppfattet hendelsen som dramatisk, sier Gundersen til Nettavisen.

Seks politimenn
Han fikk en sms fra kjæresten da flyet måtte mellomlande i Gatwick:

- Hun satt cirka tre rader bak mannen som oppførte seg så voldelig at han måtte roes ned. Han ville ikke gi seg og måtte legges i håndjern av seks politimenn, sier Gundersen.

Gundersen forteller at flyet ble veldig forsinket på grunn av dette, men at de nå er på vei til feriemålet og en ukes ferie.

Apollo bekrefter episoden:

- Det var en passasjer som var voldelig og gikk løs på besetningsmedlemmene, og situasjonen var så alvorlig at kapteinen ville sette av de to passasjerene på Gatwick i London. Det var bare den ene som var voldelig, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, til Nettavisen.

Flyvertinnen skadd
- Ble noen om bord i flyet skadd?

- Ja, et av besetningsmedlemmene gikk av i London for å få medisinsk sjekk, men utfallet av det har jeg ikke fått noe rapport på ennå. Det var en flyvertinne, sier hun.

Ifølge en av de andre passasjerene om bord på flyet, ble flyvertinnen slått ned.

- Vi mellomlandet i Storbritannia på grunn av en mann som gikk amok. Han har slått de ansatte. Seks politifolk kom om bord for å frakte mannen ut, opplyser passasjer og øyenvitne Heidi Røsland til Nettavisen.

Røsland fortalte til TV 2 Nyhetene at dramatikken startet da passasjeren begynte han å legge an på en flyvertinne. Da personalet prøvde å roe ham ned, slo han til en av dem i ansiktet.

Kan ha vært beruset
Informasjonssjef i Apollo kan ennå ikke bekrefte om passasjeren var beruset da hendelsen inntraff.

- Det har vi heller ikke fått opplysning om. Besetningen skal avlegge rapport senere. Nå er de på vei til Maspalomas på Gran Canaria, sier Begby.

- Hvilke prosedyrer har dere for å nekte adgang til berusede passasjerer?

- Hvis man er synlig beruset passasjer, så er det sjeldent man får slippe om bord i flyet. Det er kapteinen som har siste ordet. Så det skjer jo at passasjerer blir nektet adgang, men her var tydeligvis ikke det tilfellet, sier Begby.

- Hva skjer videre med passasjeren?

- Nå er det lokale politimyndigheter som i første omgang tar hånd om vedkommende, og hva som skjer rent rettslig er uvisst, men han må komme seg hjem på egen hånd, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag