RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNs generalsekretær takker Norge

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ble mottatt i Oslo av utenriksminister Børge Brende (H) mandag formiddag.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon ble mottatt i Oslo av utenriksminister Børge Brende (H) mandag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Norge er en av FNs viktigste samarbeidspartnere, fastslo FNs generalsekretær Ban Ki-moon da han ble mottatt av utenriksminister Børge Brende (H) i Oslo mandag.

– Vi er veldig takknemlige for det lederskapet den norske statsministeren og utenriksministeren utviser, sa Ban da han ble mottatt av Brende i regjeringens representasjonsbolig mandag formiddag.

FNs generalsekretær, som deltar i utdanningstoppmøtet i Oslo mandag og tirsdag, berømmer regjeringens innsats i kriseområder.

– I Jemen, Sør-Sudan, Syria og Midtøsten har den norske regjeringen tatt ansvar. Det setter jeg pris på, sa han.

Etter utdanningstoppmøtet tirsdag reiser Ban og Brende til Svalbard som en del av forberedelsene til klimatoppmøtet i Paris i desember. Ban var der for første gang i 2009.

Brende hadde imidlertid en advarsel til generalsekretæren:

– Dessverre tror jeg du vil se negative endringer siden 2009. Isbreene smelter og klimaendringene skjer i dobbel hastighet. Det kommer til å bli en oppvekker før Paris-møtet, sa utenriksministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere