Gå til sidens hovedinnhold

Fnyser av bryst-erstatning

Seks norske kvinner har krevd erstatning etter at samme kirurg opererte brystene deres høsten 2001. Den første som nå får erstatning, kaller den et hån og går til sak.

De dro til Danmark for å få raskere behandling, men endte opp med en lang kamp om erstatning for feilbehandling.

Nora Marie Hansen er den første som får skadeerstatning, men hun kaller beløpet en hån

- Helt bra blir det aldri. Jeg har ikke hud nok og kan ikke strekke ut armene. Det butter liksom imot, sier Nora Marie Hansen til TV 2 Nyhetene.

Det har det gjort siden hun kom hjem fra Danmark, nyoperert på det norske helsevesenets regning fordi tunge bryst ga ryggplager.

Men skadene etter feilbehandlingen er langt verre.

- Jeg føler jeg er blitt utsatt for et overgrep, sier hun.

Rikstrygdeverket betalte operasjoner ved danske Hamlet privatsykehus for å slippe helsekø i Norge. Men det som skulle være en snarvei, ble en lang kamp om erstatning.

- Vi er seks stykker. To har fått avslag, og er helt ute av bildet. Det er selvfølgelig sårt for dem. Tre har ikke fått svar og det trekker ut. Jeg har akkurat fått svaret mitt og skal gjøre alt for at det ikke blir endelig, sier Hansen.

Dermed går det mot sivilt søksmål.

- Jeg gir meg ikke. Jeg har ikke kjempet i to år for denne latterlige summen som et plaster på såret. Det er ikke nok til plaster en gang, sier Nora Marie Hansen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene