Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fola Blakken ikke skadelig likevel

Sist oppdatert:
Menighetsrådet i Fredrikstad har hatt møte og kommet fram til at barnesangen «Fola Blakken» neppe er til skade for noen likevel.

Barnekoret Toneklang ble nektet å synge barnesangen «Fola Blakken» på sin adventskonsert før jul. På et møte tirsdag kveld diskuterte menighetsrådet i Domkirken diskuterte saken grundig, i forbindelse med et svarbrev til Musikkrådet i Fredrikstad.

Musikkrådet ønsket svar på hvilke regler som gjelder for repertoarer for konserter i domkirken, samt en begrunnelse for hvorfor «Fola Blakken» ble nektet fremført, skriver Fredriksstad Blad.

- De har draget
«Barnesangene Fola, fola Blakken og Tyven, tyven er neppe til skade for noen, men som innslag i en adventskonsert ville det være ønskelig med et mer passende valg,» heter det i svarbrevet fra menighetsrådet.

Menighetsrådsmedlem Kirsti Arntzen påpekte at barnekoret Toneklang har særlig stor glede av å fremføre nettopp denne sangen fordi de « har draget på Fola, fola Blakken og synger den veldig bra».

Overrumplet
Menighetsrådets medlem Per Håvard Kraggerud ville vite hvor musikkpolitiet var da Rune Larsen sang «Rudolf er rød på nesen» i en annen adventskonsert i Domkirken.

- Der ble vi overrumplet, svarte menighetsrådsleder Terje Gustavsson.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!