*Nettavisen* Nyheter.

Føler seg krenket av Dagbladet

Foto: David Stenerud (TV 2 Nettavisen)

Vidar Helgheim føler seg grovt feilsitert, og vurderer anmeldelse. - Helt vanvittig, sier advokaten etter Dagbladets voldtektsoppslag.

30.06.05 10:17

På torsdagens førsteside av Dagbladet blir advokat Vidar Helgheim sitert på at prostituerte må tåle å bli voldtatt.

- Om de har blitt knullet en eller to ganger mot sin vilje, så er det jo det hele virksomheten deres går ut på, er sitatet fra Dagbladet Helgheim reagerer kraftig på.

Til P4 sier advokaten at han vurderer å anmelde avisen. Han er opprørt over at Dagbladet tillegger ham ord og holdninger han ikke kan stå inne for, og føler dette skader ham som person.

- Skader meg
- Jeg har overhodet ikke uttalt meg sånn på noen måte. Dette er med på å skade meg selv og saken. Helt vanvittig. Jeg synes det er helt forferdelig at mitt navn skal settes under noe sånt i avisen, og jeg skal vurdere om jeg skal anmelde avisen for det, sier han til P4.

Helgheim forsvarer fire menn fra Litauen som er siktet for gjengvoldtekt og frihetsberøvelse av et titall prostituerte i Oslo i fjor sommer.

- Må være pågående
Overfor Kanal 24 nyanserte han tidlig torsdag morgen sine uttalelser til Dagbladet noe:

- Dette er jo jenter som tar seg betalt for virksomhet som er litt fremmed for den vanlige mann og kvinne. Hva de må tåle, må de jo svare for selv. Mener de at de har vært utsatt for straffbare handlinger, så må de gå og anmelde det og saken får oppklares, men som forsvarer så må man i sånne saker ha full anledning til, som i andre saker, å være kritisk og pågående og stille de riktige spørsmålene, sier Helgheim.

- Jeg har lest hva Prosenteret sier og jeg tror ikke Prosenteret heller treffer dette egnet noe særlig, slik som det har vært uttalt i Dagbladet i dag fra leder Liv Jessen, men det er klart; det kommer an på hvilke øyne som ser, sier Helgheim til Kanal 24.

Han er torsdag formiddag i retten, men sender denne sms-en til TV 2 Nettavisen:

«Dagbladet spissformulerer»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.