*Nettavisen* Nyheter.

Føler seg mistenkeliggjort

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Anne Slåttens hybelkamerat føler seg mistenkeliggjort etter at hun ble drept. Obduksjonen viser at Slåtten ble kvalt.

09.06.04 11:18

LES OGSÅ:Anne ble kvalt

Stian Henriksen (24) er sykepleierstudenten og naboen i hybelhuset som meldte fra til politiet om at Anne Slåtten var forsvunnet.

Han har sittet i timelange avhør og fikk ikke hente klærne sine etter at Slåtten forsvant.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg føler meg mistenkeliggjort, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fikk ikke pakke
Da politiet stengte av studenthjemmet der Anne Slåtten bodde, fikk Henriksen bare lov å hente bilnøkkelen og lommebok. Så bar det til lensmannskontoret i Førde for avhør hele kvelden.

- Jeg holdt på med politiet til klokken var nærmere midnatt. Deretter fikk jeg meg et hotellrom. En kamerat var hos meg til jeg fikk sove i 02-tiden, sier Henriksen til TV 2 Nettavisen om den traumatiske kvelden.

Måtte kjøpe klær
Nå har han måttet kjøpe klær fordi hele garderoben hans er innenfor sperringene.

- Jeg fikk hente lommeboken og bilnøkkelen, men fikk ikke lov å pakke klær. Måten politiet har behandlet meg på, gjør at jeg føler meg mistenkeliggjort. Jeg vet at andre studenter føler det samme, sier Henriksen. Han synes det er rart at andre beboere fikk hente klærne sine, mens han måtte nøye seg med lommebok og bilnøkkel.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Politiet bør vise mer medmenneskelighet. De som skal fange tyvene, har ikke lært seg å ta vare på mennesker, sier sykepleierstudenten som bodde sammen med Anne Slåtten på Hamretunet utenfor Førde sentrum.

Søndag ringte han politiet etter at han og de andre studentene i hybelhuset ble kjent med at Slåtten ikke hadde kommet på jobb på eldrehjemmet Helsetunet. Henriksen har fortalt politiet at han hørte det som trolig var Slåtten dusje søndag morgen. Senere hørte han henne trolig gå ut døren. Da han kom hjem fra jobb, ringte Helsetunet og spurte etter Anne Slåtten.

- Da var klokka litt over 15. Etter en liten stund ringte jeg politiet, sier Henriksen. Drøye to timer senere var hele hybelhuset sperret.

Fritt vilt
Men det er ikke bare fra politiet Stian Henriksen har opplevd lite medfølelse.

- Vi blir forfulgt og føler oss som fritt vilt. Alle studentene føler at mediene har presset på veldig hardt for å få dem i tale. Nå ønsker de at pressen holder seg unna skolen, og at de ikke ringer. Jeg har valgt å stå fram for å lette trykket på de andre studentene som var nærmest Anne, sier han.

Med dette intervjuet ønsker også Henriksen å slippe mediene. Han håper nå at studentene i Førde kan få sørge i fred.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Strakk oss langt»
Lensmann Kjell Fonn sier til TV 2 Nettavisen at hensynet til etterforskningen måtte komme først, og at fare for bevisforspillelse er årsaken til at studentene med en gang måtte finne seg andre steder å bo.

- Vi strakk oss så langt vi kunne, også i samarbeid med beboerne. Det er beklagelig at noen føler det slik, men her måtte vi ta hensyn til at huset skulle være mest mulig urørt når teknikere skulle inn, sier han.

- Men hvorfor fikk noen hente klær og ikke andre?

- Noen av hyblene var lettere tilgjengelig slik at det var enkelt å hente klær, og et sted måtte vi sette grensen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.