*Nettavisen* Nyheter.

Følger hvert hjerteslag

Lyn-spillerne har ikke sjanse til å sluntre unna - hvert pulsslag blir overvåket.

19.02.07 15:19

(iOslo.no) Lyn har tatt steget opp et århundre. De daglige treningene på Kadettangen flankeres av en laptop utstyrt med en liten antenne, og det lille apparatet er koblet til pulsbelter som kobles på Lyn-spillerne.

Laptopen registrerer dermed spillernes puls under hele treningen, og fysioterapeut Geir Kåsene har bedre oversikt over hvem som trenger en overhaling, og hvem som trenger en tur på sidelinjen. Skjermen lyser grønt dersom spillerne ligger mellom 60 og 80 prosent av makspuls, lyseblått dersom pulsen er for lav, og knallrødt om gutten trenger en pustepause.

- Vi får kunnskap, og slipper å lure på hvem det er som sluntrer unna på treningene. Vi har 30 pulsbelter og kan utstyre alle på feltet. Dermed får vi lagt opp treningen så vi vet at guttene yter sitt beste hele tiden, sier Kåsene til iOslo.no.

Boksen er av typen SUNTO, og Lyn er ikke alene om å bruke deres tjenester. Også Lillestrøm har begynt å skjele til ny teknologi. Kåsene mener treningen har blitt mer effektiv enn før, og tror boksen representerer fremtiden for norske fotballag.

Lyn har så langt brukt pulsmålerne i alle treningsmatchene i år, og får ifølge Kåsene svært verdifull info om spillerne underveis. Spørsmålet er nå om Lyn vil ta dem i bruk når Eliteserien starter i begynnelsen av april.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.