RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkehelseinstituttet: Svulster og fallulykker tar flest liv

Sist oppdatert:
Svulster er ført opp som dødsårsak for 11.126 nordmenn i fjor, mens 885 personer døde etter fallulykker.

Svulster, hjerte- og karsykdommer og sykdommer i åndedrettsorganene er de hyppigste dødsårsakene i kategorien sykdommer, mens fallulykker topper statistikken når det gjelder voldsomme dødsfall, viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet.

Les også: Vestlendingene lever lenger enn andre nordmenn

Dødsårsaksregisteret, som drives av Folkehelseinstituttet, viser at av 40.609 registrerte dødsfall i fjor skyldtes 37.233 sykdommer og 2571 skader og forgiftninger (voldsomme dødsfall).

Svulster er på topp i kategorien sykdommer med 11.126 dødsfall. I denne kategorien finner vi ondartede svulster (kreft) 10.814 og godartede svulster og svulster med ukjent malignitetspotensiale (312).

I kategorien «Skader og forgiftninger» (voldsomme dødsfall) er det registrert 2571 dødsfall. 1919 er ulykker, 614 selvmord og villet egenskade og 32 er drap.

I kategorien ulykker er det fallulykker som kommer på topp (885), mens det er registrert 189 transportulykker med dødelig utgang.

Klikk for å se hele listen i tabell - Dette dør vi av

Dette dør vi av. Kilde: Folkehelseinstituttet

Les også: Mindre risiko for å dø av folkesykdommer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere