RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folket mot åpenhet om prøver

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Folket i alle landsdeler er enige, enkeltskolenes resultater fra de nasjonale prøvene bør ikke offentliggjøres.

Neste måned skal Stortinget behandle et SV-forslag om å avlyse resten av årets nasjonale prøver og å utsette prøvene som er planlagt for 2006. Det forslaget har trolig bred støtte i folket.

Bare blant Høyres velgere er tilhengerne av dagens offentliggjøring på nettstedet skoleporten.no i flertall, melder Aftenposten.

- Folk ser at testing ikke fører til bedre resultater, at offentliggjøring ikke har noen hensikt. De skjønner meningsløsheten i rangering av skoler når målet er bedre hjelp til hver enkelt elev. Nå må både Clemet og de andre regjeringspartiene forstå at de er i utakt med egne velgere. Jeg håper Stortinget tar ansvar og stopper disse prøvene, sier Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland til avisa.

Kristin Clemet mener offentlighetsloven pålegger henne å gi innsyn i resultatene fra de nasjonale prøvene. Men hun medgir at den ikke krever at hun uoppfordret gjør disse dataene kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere