Gå til sidens hovedinnhold

Folket vil ha Martin fjernet

Et overveldende flertall av Nettavisens lesere mener at Fremskrittspartiet bør ekskludere Martin Schancke etter at han slo til en Ap-politiker på en skolevalgdebatt.

Ingen tvil om at den siste Frp-skandalen engasjerer folk i kongeriket. Over 7300 har til nå avgitt sin stemme i TV 2 Nettavisens uhøytidlige spørreundersøkelse.

Mens verken partitoppene eller Martin selv mener at svingslaget mot politisk motstander Torgeir Micaelsen (Ap) mandag bør få konsekvenser for partimedlemskapet, mener et stort flertall av Nettavisens lesere at han bør fratas partiboka.

Hver tredje støtter Martin

"Mener du at Frp bør ekskludere Schancke?" spurte vi, etter at både partikollega Jon Alvheim og valgforsker Frank Aarebrot hadde tatt til orde for at den tidligere rallykjøreren ikke lenger kan delta aktivt som kommunepolitiker for Frp.

Sent tirsdag kveld har 53 prosent svart "ja" på spørsmålet , 30 prosent "nei", mens 17 prosent svarer "bryr meg ikke".

Totalt har 7336 lesere deltatt i avstemmingen, der ingen pc-bruker kan registrere seg to ganger.

Avhøres onsdag

På spørsmål fra TV 2 Nettavisen tidligere tirsdag, om sentralstyret i Frp vil behandle en eventuell ekskludering av Schanche, svarte generalsekretær Geir Mo:

- Det vet jeg ikke, jeg er blitt bedt om å lage en rapport. Men det er naturlig at sentralstyret behandler saken. Det neste møtet er i så fall 17. september, sier Mo som ikke utelukker at det kan bli aktuelt å innkalle sentralstyret til et ekstraordinært møte.

Onsdag møter Martin Schanke opp hos politiet for å la seg avhøre.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot