*Nettavisen* Nyheter.

Folket vil ha Stoltenberg

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Jens Stoltenberg slår knock-out på Kjell Magne Bondevik i statsministerduellen. Sju måneder før stortingsvalget viser en fersk TV 2-måling at avstanden mellom de to er formidabel.

02.02.05 21:59

Denne uken samlet statsminister Kjell Magne Bondevik regjeringen for å legge stategien frem mot valget. Ting kan tyde på at han må ha svært gode kort i ermet for å bli sittende som statsminister.

Skylder på slitasje
Når folk blir bedt om å velge mellom Bondevik og Ap-leder Jens Stoltenberg som statsminister er de ikke i tvil. Seieren til Stoltenberg er suveren.

- Det er ofte sånn at det å sitte som statsminister betyr en del belastninger som gjør at populariteten ikke er på topp hele tida. Slik var det også da Stoltenberg var det, sier Kjell Magne Bondevik til TV 2 Nyhetene.

- Hyggelige tall
Det er TNS Gallup som på oppdrag fra TV 2 har spurt hvem av de to kandidatene Jens Stoltenberg og Kjell Magne Bondevik de helst vil ha som statsminister.

I ren knock-out stil svarer hele 63,5 % Jens Stoltenberg, mens bare 25 % ønsker Kjell Magne Bondevik som statsminister. 6,5 % svarer ingen av dem, mens 5 prosent ikke har noen mening om spørsmålet.

- Sånne tall er alltid hyggelige, men det viktigste er at jeg tar det som en tillit til Arbeiderpartiet, sier Jens Stoltenberg i en kommentar til tallene.

Blå velgere ser rødt
Carl I. Hagen sa «morna', Jens» ved forrige stortingsvalg. Nå vil et flertall av velgerne hans ha Stoltenberg som statsminister. Selv Høyres velgere er så godt som delt på midten i valget mellom Stoltenberg og Høyre-samarbeidspartneren Bondevik.

- Det vet jeg ikke helt hvordan jeg skal tolke, men det er vel veldig mange som synes KrF er et ganske umoderne parti, og ønsker kanskje ikke at KrF skal ha så stor makt som de får med statsministeren i en regjering, sier Stoltenberg.

Statsministeren selv er imidlertid ikke nedslått av de dårlige tallene.

- Jeg lar meg ikke dirigere av slike meningsmålinger. Jeg gjør det jeg mener er rett. Jeg gjør jobben min så godt jeg kan, sier han.

Om sju måneder kan du være med på å bestemme om Jens Stoltenberg skal overta, eller ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.