*Nettavisen* Nyheter.

For dårlig til å kjøre - fratatt lappen

Politiet mener at den 32 år gamle kvinnen er for dårlig til å kjøre bil og tok fra henne sertifikatet på E6 søndag kveld.

25.01.05 13:49

- Vi synes hun bør gjennomføre et nytt kurs i langkjøring og deretter ta ny oppkjøring. Hun var ikke skikket til å kjøre bil, opplyser politibetjent Rune Røddesnes ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor til Romerikes Blad.

Oslo-kvinnen forklarte kjøreadferden med at hun stort sett kjørte bil i Oslo, og ikke var kjent utenfor hovedstaden.

U-sving på E6
Før hun ble stoppet, hadde kvinnen ifølge flere medtrafikanter holdt på å kollidere med en rekke biler på E6 ved Jessheim. Hun skal ha vært en hårsbredd fra å frontkollidere med en trailer. Hun hadde også snudd midt på E6, på bakketoppen sør for Daldumpa.

- Operasjonssentralen mottok veldig mange telefoner om kvinnens kjøring. Flere meldte om en særdeles dårlig kjøreadferd. Da hun var stanset, ble vi til og med oppringt av en bilist som takket oss for at hun var stanset. Det opplever vi sjelden, opplyser operasjonsleder Øyvind Åstorp i Romerike politidistrikt til lokalavisen.

Ikke ruset eller ustabil
Politipatruljen var selv ikke vitne til nestenulykker eller den halsbrekkende u-svingen, og baserer seg utelukkende på observasjoner kvinnens medtrafikanter gjorde, men mener likevel at grunnlaget for beslag av førerkortet er godt nok.

Saken kan også ende med anmeldelse og straffesak. Det er ikke mistanke om at kvinnen var ruset eller beruset. Det er heller ingenting som tilsier at hun var psykisk ustabil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag