RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For dårlig tilbud til de med kroniske smerter

Tilbudet til pasienter med kroniske smerter er ikke godt nok til tross for at behandlingsmetoder som kan hjelpe de aller fleste smertepasienter finnes, heter det i en ny rapport fra Den norske lægeforening.

I rapporten, som offentliggjøres tirsdag, heter det at tre av årsakene til mangelen på behandling er ressursmangel, kunnskapsmangel blant leger og dårlig organisering. Foreningen mener det må satses mer på smerteklinikker og tverrfaglighet, skriver Aftenposten.

- Smerte generelt er underprioritert i helsevesenet. Kroniske smertepasienter vandrer rundt i helsesystemet uten å få hjelp. Smerteklinikkene faller mellom alle stoler når pengene fordeles. Det rammer pasienter med smerter, først og fremst alle dem med kroniske smerter, sier seksjonsoverlege Rae Bell ved smerteklinikken på Haukeland universitetssykehus.

Bell har ledet utvalget som har utarbeidet rapporten, og mener mange pasienter er feil, over- eller underbehandlet.

Rundt 20 prosent av den voksne befolkningen har smerter som har vart mer enn seks måneder og som har ført til betydelig lidelse, redusert arbeidsevne, dårligere sosiale funksjoner og dårligere livskvalitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere