For lite ros på jobben

Svært mange norske arbeidstakere opplever å få lite ros og anerkjennelse fra sjefen eller kollegene. Bedre tilbakemelding kan gi økt produktivitet, viser undersøkelser.

22.05.05 14:46

I tillegg føler rundt åtte av ti at de ikke får utnyttet talentet sitt på arbeidsplassen.

- Mens de fleste trives på jobben og føler seg rimelig sikre på hva som forventes av dem, er det bare 16 prosent av arbeidstakerne som føler at de får brukt talentet sitt på jobben. Det sier Egil Sandvik i HumanKapitalGruppen, som har stått bak medarbeiderundersøkelser i rundt 60 norske virksomheter de siste fem årene.

Sandvik mener Norge har flinke folk med høy utdanning.

- Men vi er ikke flinke til å bruke dem i forhold til talentene. Det fokuseres alt for lite på hva folk kan bli gode til, sier han.

De siste fem årene har et hundretalls norske bedrifter tatt i bruk systemer for å måle den såkalte humankapitalen i virksomheten.

-Det finnes mye dokumentasjon på at grupper av engasjerte medarbeidere har større sannsynlighet for å skape gode resultater. Det kan gi seg utslag i økt lønnsomhet og produktivitet, men også lavere sykefravær og fornøyde kunder, sier Sandvik. Tidligere har vi hatt disse undersøkelsene av medarbeidertilfredshet, men så viser det seg at det ikke fører mye med seg. Fordi medarbeiderne i Norge er tilfredse, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.