Gå til sidens hovedinnhold

- For mye tran for statssekretæren

Politiets Fellesforbund mener statssekretær Jørn Holme (V) må ha tatt for mye Møllers tran. Årsaken er at Holme har konkludert med null kutt av lensmannskontorer før saken er klar til politisk behandling. Holme avviser kritikken, men innrømmer å ikke drikke tran.

I en pressemelding fra Politiets Fellesforbund under overskriften ”For mye Møllers tran for Jørn Holm” refser forbundet statssekretæren i Justis- og politidepartementet, Jørn Holme (V), for å ha sagt at det er uaktuelt å legge ned lensmannskontor i Norge.

- Jeg har ikke drukket tran på et år. Min mor sier jeg bør gjøre det, men det har jeg altså ikke gjort. Når det gjelder mine uttalelser om lensmannsdistrikene må dette være en misforståelse, sier Holme til TV 2 Nettavisen.

Politiet jobber nå med å fase to i omorganiseringen av politiet. Tidligere har politidistrikt blitt slått sammen. Nå er det meningen at effektiviseringen skal skje på lensmannsnivå.

- Hva er vitsen?

- Hva er vitsen med at Politiets Fellesforbund er lojale mot den prosessen Politidirektoratet har lagt opp, når konklusjonen allerede er gitt, spør lederen av forbundet, Arne Johannessen.

I følge pressemeldingen er det i NRK Hedmark og Opplands ettermiddagsending onsdag sa statssekretæren skal ha sagt at ingen lensmannskontor skal bort.

- Misforståelse

- Dette er en misforståelse. Politiet ser i dag på om flere lensmannsdistrikt kan slås sammen. En forutsetning for dette, fra Justisdepartementet sin side, er at antall tjenestesteder, det vil si lensmannskontorer, blir opprettholdt for å bevare nærhet til publikum. Det jeg har sagt er at tjenestestedene, altså dagens lensmannskontorer, skal opprettholdes. I en eventuell ny ordning vil det derfor kunne være flere lensmannskontorer i et lensmannsdistrikt. Det er justisministeren som til slutt skal godkjenne sammenslåing av lensmannsdistrikt, sier Holme.

Ikke konkludert

Fellesforbundet er heller ikke enige med Holme i at antall lensmannskontor og deres plassering bør være fredet, men påpeker at forbundet i motsetning til Holme ikke har trukket noen konklusjoner.

- Den strukturen vi har i dag er gammel. Det har skjedd en stor utvikling siden den ble bestemt, sier Johannessen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg